Siirry sisältöön

Käytännön ohjeita lapsille ja vanhemmille

Harjoituksiin tultaessa: 

Tuo lapsi urheilutalolle n. 15 min ennen harjoitusten alkua. Ilmoita kassalle, että olette tulossa painimaan. Valmentaja on pyytänyt avaimen todennäköisesti pukuhuoneeseen 6. Viekää ulkovaatteet sinne ja vaihtakaa harjoitusvarusteet päälle.  Käy vessassa. Riisu kellot, korut ym. Pitkät hiukset on suositeltavaa kiinnittää. Paras painiasu on painitrikoo, mutta t-paidalla ja verryttelyhousuillakin pärjää hyvin. Vältä liian löysiä ja vetoketjullisia vaatteita.  Älä jätä pukuhuoneeseen arvoesineitä. Käytävillä juokseminen ja leikkiminen on kiellettyä. Anna harjoitusrauha edelliselle ryhmälle ja muille urheilutalon käyttäjille.

Harjoitusten aikana:

Hygieniasyistä on tärkeää, että painijatkaan eivät liiku matolla paljain jaloin. Jalkineeksi sopivat parhaiten pehmeäpohjaiset sisäjalkineet tai jumppatossut. Toivomme, että huoltajat tulevat noutamaan painijat n. 10 minuttia ennen harjoitusten loppumista. Matolle kulkeutuu välillisesti likaa erityisesti kurakeleillä,  jos maton reunalla on paljon henkilöitä ulkojalkineissa. Lisäksi kokemus osoittaa, että joidenkin lasten keskittymiskyky kärsii, kun huoltaja on seuraamassa harjoituksia - puhumattakaan valmentajien  keskittymiskyvystä. Valmentaja osoittaa juomatauot. Matolle ei tuoda ruokaa tai juomaa. Sormien imeskelijöille emme tarjoa harjoitusten ajaksi yhteistä lainatuttia. Juomapullo maton reunalla on toivottava turhan käytävillä kulkemisen välttämiseksi. Mattoalue on kokonaisuudessaan varattu painijoille ja valmentajille. Matolle eivät kuulu vanhemmat, harjoituksiin osallistumattomat sisarukset tai heidän tavaransa. Pienimmässä ryhmässä on  voitu sopia vanhempien osallistumisesta harjoituksiin, jolloin samat säännöt koskevat luonnollisesti myös heitä.

Harjoitusten jälkeen:

Lapset käyvät jonossa ilmoittamassa nimensä osallistujaluetteloon. On hyvä opetella suihkussakäynti jo heti alkuvaiheessa. Hygienia on korostuneen tärkeää, sillä matolla on muitakin käyttäjiä.

Vakuutus/lisenssi: 

Loukkaantumiset painiharjoituksissa ovat hyvin harvinaisia. Vahinko ei kuitenkaan tule kello kaulassa, joten pienetkin painijat on syytä vakuuttaa tapaturmien varalta. Painiseuralla ei ole sellaista vakuutusta, joka yleisesti korvaisi harjoituksissa tapahtuneet tapaturmat, eikä normaali tapaturmavakuutus korvaa kamppailulajien tapaturmia. Painiliitto tarjoaa erilaisia ratkaisuja painijan vakuuttamiseksi sopuhintaan ja myös vakuutusyhtiöt myyvät  urheilijavakuutuksia. Kaikki painiharrastajat rekisteröidään Suomen Painiliittoon.

Lisenssejä on kolmenlaisia.

0-harrastajalisenssi: Maksuton (edellyttää seuran jäsenyyden, mikä sisältyy harjoitusmaksuun), ei sisällä vakuutusta, ei oikeuta osallistumaan kilpailuihin, ei ikärajaa.

H-harrastajalisenssi: 25 €/kalenterivuosi - sisaralennuksen kanssa 15€, sisältää vakuutuksen, ei oikeuta osallistumaan kilpailuihin, alle 16 vuotiaille. Mikäli painijalla,joka ei käy kilpailuissa, ei ole painitapaturmat kattavaa omaa urheilijavakuutusta, tämä on sinun valintasi. Painijoiden tulee olla vakuutettuja.

Kilpailulisenssit (A,B,K,J,S) Hinta iän mukaan, sisältää vakuutuksen, oikeuttaa kilpailemaan, sisältää Molski -lehden (voi tilata erikseenkin).

Vahvoja siltoja!